Meteors

El 25 de setembre de 1937, un corrent de pertorbacions que circulava de Terranova al Bàltic dirigia pel corredor del canal de la Mànega masses d’aire oceànic suau i humit. A les 17.19 h, un buf d’oest-sud-oest va descobrir els enagos de la vella Henriette Puysoux que collia patates al seu tros, va fer petar el tendal del Café des amis de Plancoët, va tancar brutalment un dels porticons de la casa del doctor Bottereau en la llinda del bosc de la Hunaudaie, va passar vuit pàgines dels Meteors d’Aristòtil que Michel Tournier llegia a la platja de Saint-Jacut, va llevar un núvol de pols i de palla tallada a la carretera de Plélan, va esquitxar la cara de Jean Chauvé que empenyia la barca a la badia de l’Arguenon, va bufar i fer dansar, a la corda on s’eixugava, la roba interior de la família Pallet, va embalar el molí de la granja de Les Mottes, i va arrencar un grapat de fulles daurades dels bedolls blancs del jardí de la Cassine. 

Michel Tournier, Les Météores


css.php